Fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen bij bouw terminal Frankfurt

Fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog

Afbeelding via NBC.

Fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen bij bouw terminal Frankfurt

Flughafen Frankfurt Main (FRA) werkt al een decennium aan de bouw van een derde terminal. Afgelopen vrijdag werd tijdens graafwerkzaamheden op de bouwplaats een projectiel aangetroffen. Er werd onmiddellijk alarm geslagen, waarna het terrein (met een diameter van duizend meter rondom het projectiel) werd afgezet. Onderzoek wees uit dat het om een fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog ging.

Fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog

Er worden nog met grote regelmaat ontplofbare oorlogsresten aangetroffen in Duitse steden. Dat er een fosforbom uit de Tweede Wereld werd aangetroffen op de luchthaven, is eveneens niet verwonderlijk. Dit type bommen, dat uitermate geschikt was om vanuit de lucht gebouwen in brand te steken, werd tijdens de oorlog namelijk geregeld afgeworpen door de geallieerden.

Ontwrichting

Diezelfde avond maakte de politie van Frankfurt bekend dat de gevonden fosforbom uit de Tweede Wereldoorlog met succes onschadelijk was gemaakt. Omdat het bouwterrein van de derde terminal tegenover de andere twee terminals ligt, met daartussen de start- en landingsbanen, bleef de hinder voor het vliegverkeer relatief beperkt. 

Naar verwachting zal de nieuwe terminal van Flughafen Frankfurt Main in 2026 klaar voor gebruik zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *